Blog


Terug
4 november 2020 |
Bart

Revalidatie na Corona

Binnen onze praktijk werken we inmiddels met verschillende "ex-corona" patiënten. 

Bij Fysiom en in het Sportmedisch Centrum van het JBZ werken we inmiddels enkele maanden met patiënten aan revalidatie naar aanleiding van een COVID-19 besmetting. We willen jullie in dit bericht een beeld geven van wat dit ongeveer inhoudt en wat je zou kunnen verwachten mocht je hier zelf mee te maken krijgen.

 

Als praktijk werken we altijd al nauw samen met de specialisten om ons heen, dit zijn natuurlijk de sportartsen van het sportmedisch centrum maar ook met de andere specialisten vanuit het JBZ. Voor de revalidatie bij een ex-corona patiënt is het belangrijk om onderling goede communicatie te hebben zodat iedereen op de hoogte is van de huidige stand van zaken. We bepalen op die manier hoe we het revalidatietraject zullen vormgeven en maken dan een begeleidingstraject op maat. 

  

Het behandelteam kan uit verschillende disciplines bestaan, denk hierbij onder andere aan: de sportarts, sport- en/of longfysiotherapeut, diëtist, psycholoog, osteopaat (Osteom.nl) en ergotherapeut. 
De revalidatie richt zich natuurlijk op het fysieke aspect maar daarnaast houden we ook het psycho-sociale aspect en een gezonde leefstijl in de gaten.

 

Ontspanning, voeding, mindset, cognitieve revalidatie en uiteraard training en beweging zijn hierbij onderdelen die regelmatig terug zullen komen. 
Onder cognitieve revalidatie verstaan we het beïnvloeden van je cognitie; je gedachten en je denkbeelden. Hiermee kunnen we pijn en vermoeidheid beïnvloeden en sneller en beter resultaat bereiken. Binnen de cognitieve revalidatie hebben we de mogelijkheid om virtual reality in te schakelen tijdens onze oefentherapie. Naast dat het goede resultaten geeft is het ook nog eens erg interessant en leuk om mee te werken.  

 
Misschien ook leuk om te weten is dat wij als onderdeel van het Sportmedisch Centrum van het JBZ ook mee werken aan interne onderzoeken gericht op de meest optimale behandeling van de ex-corona patiënt. Wij vinden het belangrijk om onderdeel te zijn bij het ontwikkelen van de beste behandelingen.kngf-ledenfoto-062

Binnenkort meer hierover, we hebben een revalidant die hier graag wat meer over wil vertellen. Zo zien we ook de andere zijde van de revalidatie.


Indien wij iets voor je kunnen betekenen neem dan gerust contact met ons op. 

 

Categorieën

Zoeken

Locatie

Sport Medisch Centrum

Hoofdlocatie SMC JBZ
Marathonloop 9
5235 AA ‘s-Hertogenbosch

073-553 35 53 (receptie SMC)
06-19 63 17 70 (FysioFoon SMC)

Locatie

Sportiom

Victorialaan 10
5213 JE ‘s-Hertogenbosch

073-553 35 53 (receptie SMC)
06-23 56 61 39 (FysioFoon Sportiom)