Update maatregelen in verband met het Coronavirus

Coronavirus

4 juni 2020:

Inmiddels zijn we een paar weken aan het opschalen en kunnen we constateren dat het allemaal goed verloopt. We houden de maatregelen nauwlettend in de gaten en op die manier kunnen we jullie prima van dienst zijn.

Als u geen ziekteverschijnselen hebt of recent in contact bent geweest met iemand met een vastgestelde Corona besmetting bent u van harte welkom op de praktijk. Bent u ouder dan 70 jaar en/of heeft u een onderliggende chronische ziekte dan zal uw therapeut eerst met overleggen op welke wijze de behandeling kan doorgaan. Zo kunnen wij de nodige voorzorgmaatregelen nemen.

 

11 mei 2020:

De praktijk begint weer wat meer mensen in levende lijven te zien. Fijn om onze “normale” werkzaamheden weer op te pakken.

 

We merken dat veel patiënten ook nog zoekende en onwennig zijn maar dat de behandelingen toch soepel verlopen. De anderhalve meter afstand is in de praktijk inmiddels goed geïntegreerd en we houden allemaal rekening met elkaar.

Mocht je vragen hebben over ons beleid en of je misschien weer behandeld kunt worden laat het dan gerust weten.

 

28 april 2020:

We mogen deze week weer starten met het opschalen van de fysiotherapeutische zorg. Uiteraard volgen we hierbij de richtlijnen van het RIVM en onze beroepsvereniging het KNGF.

De afspraken worden gepland met de behandeld therapeut. Dit doen we zodat we eerst wat vragen kunnen stellen voordat we de afspraak plannen, we kunnen dan bepalen of de afspraak in de praktijk kan plaats vinden of dat we beter kunnen beeldbellen.

Ook bij nieuwe patiënten geldt dat er eerst een telefonische screening plaats zal vinden door één van de fysiotherapeuten.

De afspraak zal in principe niet doorgaan op de praktijk als u in de kwetsbare groep valt of als u ziekteverschijnselen heeft gehad in de afgelopen 24 uur (verkoudheid, hoesten, niezen, keelpijn, moeilijk ademen of koorts).
U valt in de kwetsbare groep indien u 70 jaar of ouder bent, of een onderliggende (chronische) ziekte heeft.
De afspraak kan ook niet doorgaan indien u of één van uw huisgenoten / gezinsleden in de afgelopen 14 dagen voor de afspraak Corona heeft gehad.

 

Indien u wel een afspraak heeft op de praktijk vragen wij u rekening te houden met het volgende:

– Kom zoveel mogelijk alleen naar uw afspraak;

– Kom maximaal 5 minuten van tevoren binnen en ga direct na de behandeling naar huis;

– Neem plaats in de wachtkamer tot u door uw therapeut wordt opgehaald;

– Kleedt u thuis om, u kunt niet douchen op de praktijk;

– Indien gewenst neem dan een bidon met water mee van thuis;

– Neem een grote badhanddoek mee;

– Was uw handen voorafgaand aan de behandeling, minimaal 20 seconden lang;

– Hanteer 1,5 meter afstand t.o.v. alle andere personen in de praktijk.

 

Heeft u vragen of bent u een nieuwe patiënt, neem dan contact met ons op via 073-5533553 of direct met uw behandelend therapeut. Het secretariaat zal uw gegevens noteren en de behandelend therapeut vragen om contact met u op te nemen.

17 april 2020:

We zijn inmiddels druk bezig met de voorbereidingen om te revalideren naar aanleiding van het coronavirus. Wil je lezen hoe het er voor staat? kijk even op deze pagina Revalidatie na het coronavirus.

15 april 2020:

Thim van Schijndel en Mats Steenbekkers

Voor nu behandelen we nog voornamelijk online middels beeldbellen, mail of telefonische afspraken, we proberen op deze manier zo goed mogelijk onze patiënten van dienst te zijn. Vaak combineren we deze digitale werkwijze met een programma vol met oefentherapie. Deze software heeft een directe connectie met een app voor onze patiënten. In deze app maken we gebruik van filmpjes en uitleg over de oefeningen. We zijn nu als praktijk begonnen met de oefeningen die we miste toe te voegen in het systeem, we merkte namelijk dat we voor de (top)sporters toch mispakte op bepaalde oefeningen.

We hopen natuurlijk zo snel mogelijk weer “normaal” met iedereen te kunnen werken maar tot die tijd blijf in beweging en hopelijk tot snel!

 

 

31 maart 2020:

Wij volgen de voor ons geldende richtlijnen van het RIVM en onze beroepsvereniging KNGF.

Het huidige advies is om patiënten eerst telefonisch te screenen. In dit telefoongesprek analyseren we het nut, de noodzaak en het risico van de behandeling. Met deze informatie zoeken we een passende en veilige oplossing.

Als er al een afspraak gepland staat zal uw therapeut contact met u opnemen.

Tot 28 april kan alleen onder strenge voorwaarden behandeling plaatsvinden op de praktijk. In de tussentijd kunnen wij u telefonisch ondersteunen en via videoconsulting, zodat uw behandelproces vervolgd kan worden binnen de mogelijkheden die er zijn. Telefonische consulten en videoconsulten worden door de zorgverzekeraar vergoed.
Ook voor nieuwe patiënten zijn wij bereikbaar en beschikbaar.

Wij blijven graag met u in contact!

 

26 maart 2020:

We zijn inmiddels in volle gang met onze video consulten en het werkt verrassend goed (en leuk)!

 

Wil je ook een video- of belconsult? Bel dan naar 073-553 35 53 of 0619631770 voor het plannen van je digitale afspraak!

 

 

Klik op de afbeelding hieronder voor een PDF van het NOC*NSF over sport en beweegtips!

 

 

 

 

 

Via de website van het RIVM kunt u informatie vinden over handhygiëne en handen wassen:

https://www.rivm.nl/hygiene/handen-wassen