Blog

9 juli 2024 |
Algemeen,  |
Cas

De afgelopen tijd hebben meer dan 175.000 HYROX-atleten over de hele wereld zich proberen te plaatsen voor dit WK. Slecht een beperkt aantal atleten wisten zich hiervoor te kwalificeren. Chris en zijn teamgenoot Martijn lukte dat.

Hieronder verteld 

Chris zijn verhaal over de ervaring en prestatie op het WK.

“Daar was het dan eindelijk: het WK Hyrox in Nice (Frankrijk). Wij namen deel in de klasse: Hyrox Double Men Pro. Het was een super vette ervaring om deel te mogen nemen aan het WK in Nice. De sfeer was fantastisch, de concurrentie was sterk en de organisatie was uitstekend. Het evenement was geweldig georganiseerd, en we hebben enorm genoten van elke seconde die we daar hebben doorgebracht”.

Pro klasse

“Voor ons was het onze eerste wedstrijd in de Pro klasse. We wisten dat de lat hoog zou liggen, maar we waren vastberaden om ons beste beentje voor te zetten. Na maanden van maximale voorbereiding stonden we klaar aan de start, vol adrenaline en opwinding. We wisten dat het een zware race zou worden, maar we waren klaar voor de uitdaging”.

“De wedstrijd zelf was een ware test van kracht, uithoudingsvermogen en samenwerking. We begonnen sterk en voelden al snel het ritme van de race. Elk onderdeel was een nieuwe uitdaging, van de roeimachine tot de wall balls, maar we bleven gefocust en gaven alles wat we hadden. De steun van het publiek en de andere deelnemers gaf ons een enorme boost, en we konden voelen dat we deel uitmaakten van iets groots”.

“Het resultaat van onze eerste wedstrijd in de Pro klasse was prima. We zijn trots op wat we hebben bereikt, vooral gezien het hoge niveau van de concurrentie. We hebben veel geleerd van deze ervaring en weten nu precies waar onze verbeterpunten en mogelijkheden liggen voor het komende seizoen. Het is duidelijk dat er altijd ruimte is voor verbetering, en we zijn vastberaden om ons te blijven ontwikkelen en sterker terug te komen”.

“Nu is het Hyrox off-season. Dat betekent dat er momenteel even geen wedstrijden zijn, wat ons de tijd geeft om te reflecteren op onze prestaties en te werken aan onze zwakke punten. Maar dat betekent niet dat we stilzitten. Integendeel, we blijven hard doortrainen om komend seizoen weer fris aan de start te staan van meerdere wedstrijden. Ons trainingsregime zal zich richten op zowel onze sterke als zwakke punten, zodat we in topvorm zijn wanneer het nieuwe seizoen begint”.

 

Doel

“Ons doel voor komend jaar is om een PR (Personal Record) te halen. We zijn vastbesloten om onze prestaties van dit jaar te overtreffen en te laten zien dat we tot de beste in onze klasse behoren. Daarnaast is het een doel om mogelijk weer te plaatsen voor het WK in 2025. We weten dat dit een enorme uitdaging zal zijn, maar we zijn er klaar voor. De ervaring van het WK in Nice heeft ons gemotiveerd en geïnspireerd om nog harder te werken en onze grenzen te verleggen”.

“De weg naar het WK in Nice was uitdagend, maar het was alle moeite waard. De herinneringen die we hebben opgedaan en de lessen die we hebben geleerd, zullen ons voor altijd bijblijven. We zijn dankbaar voor de steun van onze familie, sponsors en vrienden, die ons hebben geholpen en gesteund”.

Trots

“Terugkijkend op het WK in Nice kunnen we met trots zeggen dat we hebben gegeven wat we op dat moment konden en dat we trots zijn op onze prestatie. Het was een onvergetelijke ervaring en een belangrijk hoofdstuk in onze Hyrox-reis. We kijken uit naar wat de toekomst ons brengt en zijn vastberaden om onze doelen te bereiken”.

Chris en Martijn gaan op naar een nieuw seizoen vol uitdagingen, kansen en hopelijk een nieuw PR en een plaatsing voor het WK in 2025. Zij zijn klaar voor de strijd en kunnen niet wachten om weer aan de start te staan.

18 oktober 2023 |
Algemeen,  |
Cas