Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut onderzoekt en behandelt kinderen van 0 tot 18 jaar, met problemen in het bewegen.
Uw kind kan doorgestuurd worden door de huisarts,  het consultatiebureau, de trainer of een specialist, maar u kunt ook zonder verwijzing een afspraak maken.
Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en onopgemerkt. Bij sommige kinderen duurt dit langer of wijkt de ontwikkeling af. Deze groep kinderen heeft dan meer oefening nodig om een bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen. Deze kinderen kunnen baat hebben bij een behandeling door de kinderfysiotherapeut.

“Wij helpen kinderen zich te ontwikkelen naar de beste versie van zichzelf”

Kinderfysiotherapie wordt vanuit uw basispakket 18 maal vergoed. U bent hier dus altijd voor verzekerd. Indien nodig kan verdere kinderfysiotherapie vergoed worden uit de aanvullende verzekering.

 

kinderfysiotherapie ballet sport fysiom

Jong geleerd

Kinderen die een verkeerde houding of motoriek aanleren, kunnen daar veel last van hebben. Bij elke leeftijd horen motorische vaardigheden die je onder de knie moet krijgen. Soms kan het nodig zijn dat je daar wat hulp bij krijgt. Een kind dat ten gevolge van een blessure, ziekte of handicap in zijn bewegen beperkt is, kan leren om binnen zijn mogelijkheden optimaal te bewegen. Daarnaast zien we ook veel kinderen met bijvoorbeeld; overgewicht, hoofdpijn- of spanningsklachten en groeiklachten.

Sporters

Fysiom is een onderdeel van het Sport Medisch Centrum JBZ, wij werken dan ook veel (top)sportende kinderen.

Sportende kinderen zien we dan ook vaak met blessures. Blessures bij kinderen zijn anders dan bij volwassenen. Dit komt omdat het lichaam nog enorm aan het ontwikkelen is. De groei van botten, spieren en het zenuwstelsel heeft een enorme invloed op bijvoorbeeld de motoriek en het ontstaan van klachten en blessures.

De kinderfysiotherapeut helpt het kind met deze klachten door te letten op zowel de functionaliteit als de groei.

Op deze manier begeleiden wij sporters terug naar hun passie.

 

Baby’s en peuters

Bij baby’s zijn er signalen die kunnen wijzen op motorische problemen.Kinderfysiotherapie Den Bosch FysiomBijvoorbeeld:

  • passiviteit,
  • overmatig veel strekken van de rug,
  • veel onrust,
  • asymmetrisch bewegen,
  • moeite hebben met veranderen van houding,
  • veel huilen,
  • laat leren zitten, kruipen, staan of lopen,

Dit kunnen allemaal aanwijzingen zijn dat er iets aan de hand is.
In veel gevallen zal het consultatiebureau of uw huisarts een rol spelen bij het signaleren van deze problemen en u eventueel doorverwijzen naar de kinderfysiotherapeut.

Bij twijfel kunt u ook direct een afspraak maken bij de kinderfysiotherapeut.
Vaak geldt: hoe eerder het kind behandeld wordt door een kinderfysiotherapeut, hoe sneller resultaat geboekt kan worden.

Bij baby’s komen we graag aan huis. Zo kan het kind ontspannen in zijn eigen omgeving blijven en is de therapie het meest efficiënt.