Fysiom fysiotherapie Den Bosch, Bart van Dinther - Master Kinderfysiotherapeut

Deskundigheid

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. We hebben maar liefst 4 master specialisaties. Daarnaast zijn we lid van Knienetwerk Brabant, FC Kruisband en Schoudernetwerk Zuid Oost Nederland.

Samenwerking

Door Jarenlange ervaring in de (top)sport hebben we een uitgebreid netwerk van specialisten en verenigingen opgebouwd. Hierdoor kunnen we altijd de juist zorg bieden.

Patiëntgericht

De patiënt staat bij ons centraal. Dit vinden wij als team belangrijk maar we merken ook dat het de kwaliteit van de behandeling ten goede komt. De patiënt merkt dit ook en beoordeelt ons met een rapportcijfer 8.9! (Qualiview)

Bart van Dinther

Bart van Dinther Kinderfysiotherapie

Functie: Msc. Kinderfysiotherapeut, Fysiotherapeut

E-mailadres: bart@fysiom.nl

Aandachtsgebieden:

  • Msc. Kinderfysiotherapie
  • Orthopedische klachten bij kinderen
  • Jeugdsporters en (Top)sportbegeleiding (VHD, BKV)
  • Ontwikkelingsproblematiek bij baby’s en peuters
  • Consulent voor ergonomisch dragen van baby’s en peuters

Het behandelen van kinderen en jeugd vergt een andere aanpak dan bij volwassenen. Dit komt omdat het lichaam nog enorm aan het ontwikkelen is. De groei van botten, spieren en het zenuwstelsel heeft een enorme invloed op bijvoorbeeld de motoriek en het ontstaan van klachten en blessures. Als dit dan gecombineerd wordt met intensief sporten kan dit leiden tot blessures die je bij volwassenen niet ziet. Mijn doel is om kinderen/jongeren naar de beste versie van zichzelf te laten ontwikkelen.

In mijn huidige positie heb ik de mogelijkheid om mijn passie voor het werken met kinderen/jongeren te combineren met mijn andere passie; sporten, en in het bijzonder dansen. Ik heb inmiddels veel ervaring met het behandelen en begeleiden van dansers en kunstschaatsers. Door de specifieke belasting van deze esthetische sporten hebben ze een specifieke aanpak nodig.

Naast het sporten heb ik mij verder gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kinderen in de leeftijd van 0-2 jaar. Deze jonge doelgroep vraagt om een andere aanpak, je moet erg goed samenwerken met de ouders en verzorgers. Zo heb ik mij de laatste jaren gespecialiseerd in het behandelen een voorkeurshouding en het voorkomen/behandelen van een afplatting van de schedel. Ook ben ik draagconsulent geworden. Dit wil zeggen dat ik ouders kan leren hoe ze een kindje ergonomisch verantwoord kunnen dragen met een draagdoek of draagzak. Dit kan vaak erg goed gebruikt worden als één van de behandelmethodes. Bij baby’s kom ik graag aan huis, op deze manier is de behandeling vele malen efficiënter.

Bart van Dinther Kinderfysiotherapie

 

Locatie:
Sportiom

Big-nummer:
19910387204

Terug naar overzicht