Jacqueline Boonman

Functie: Fysiotherapeut, Do. Osteopaat

Aandachtsgebieden:

♦  Osteopathie

♦  Fysio Fitness

♦  Jeugdsporters/kinderen

♦  Begeleiding (top)sporters

♦  Dry Needling


Mijn naam is Jacqueline Boonman. Geboren in een sportfamilie. Jarenlang heb ik wedstrijdzwemmen en turnen gedaan. Op dit moment ben ik nog actief aan het kickboksen en bootcampen.

 

Op een leeftijd van 9 jaar ben ik in aanraking gekomen met Fysiotherapeuten, waardoor mijn interesse voor het helpen van mensen met fysieke klachten is ontstaan. In 2014 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan Hogeschool Avans te Breda.

 

Vanwege mijn sportinteresses ben ik gaan werken bij Fysiom, door de locatie in het Sport Medisch Centrum was dit voor mij een mooie kans om mijn passie met werk te combineren. Echter wilde ik mij ook nog verder gaan specialiseren. Ik ben dan ook direct door gaan studeren met de vijf-jarige opleiding van osteopathie aan The International Academy of Osteopathy.

 

Osteopathie is voor mij een overduidelijke verrijking van de kennis rondom het behandelen van (terugkerende) klachten. Zo worden niet alleen botten en spieren nagekeken, maar het hele systeem van het lichaam. Alle blokkades en bewegingsbeperkingen, die met de klacht verband houden, worden in kaart gebracht. Er wordt gezocht naar de oorzaak van de klacht en behandeld door middel van manipulaties, spiertechnieken en mobilisaties. Osteopathie geneest niet maar stimuleert het natuurlijke genezingsproces door alle blokkades/beperkingen op te heffen. Het mooie hiervan vind ik dat “ieder mens” als uniek persoon wordt gezien en dus ook uniek behandeld wordt.

 

Door deze manier van werken behoren ook de niet -sportende mensen of amateursporters tot mijn doelgroepen.

 

Ondertussen heb ik mij verder gespecialiseerd in Dry needling.
Deze methode is overgekomen uit Canada en wordt al jaren toegepast binnen de reguliere fysiotherapie.
Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen.

Tijdens Dry needling wordt een ‘droge’ acupunctuurnaald gebruikt welke in de ‘spierknopen’ op en neer gaan, er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht.

Het ideale aan deze manier van behandelen vind ik dat je na 2 á 3 behandelingen al veel resultaat kunt behalen.

 

Locatie:
Sport Medisch Centrum JBZ

Big-nummer:
69918523604

Terug naar overzicht