Mats Steenbekkers

Mats Steenbekkers

Functie: Algemeen Fysiotherapeut

 

Aandachtsgebieden:

♦ Fysiotherapie bij voetbal gerelateerde klachten , o.a. verbonden bij RKVV Emplina

♦  Fysiotherapeut Basketball Academy Heroes Den Bosch

♦  Fysiotherapeut aangesloten bij CrossFit Duketown

♦  Assistent Fysiek Trainer Basketbal Academy Heroes Den Bosch

♦  Algemene Fysiotherapie

♦  Orthopedische klachten

 


 

Sinds 2019 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij  Fysiom fysiotherapie, locatie SMC JBZ. Op 16-jarige leeftijd ben ik begonnen aan de opleiding fysiotherapie aan de Fontys Paramedisch Hogeschool waarna ik mijn opleiding na 4 jaar succesvol heb afgerond. Tijdens mijn opleiding heb ik geprobeerd zoveel mogelijk facetten binnen de fysiotherapie tot me te nemen. Toch trok de musculoskeletale revalidatie, oftewel de manuele- en sportfysiotherapeutische kant binnen de fysiotherapie mij het meest aan. Binnen de opleiding ben ik daarom de Minor Musculoskeletale revalidatie en de cursus kinesiologisch en sport-taping gaan volgen. Door deze minor te volgen heb ik meer inzicht gekregen in het (op)trainen en revalideren van zowel sporters als niet-sporters.

Zowel mijn junior- als senior stage heb ik gelopen bij Fysiom fysiotherapie (beide locaties) en zodoende nu ook hier werkzaam. Het voordeel hiervan is dat ik een goed beeld heb van de verschillende expertises van collega’s binnen het SMC.  Verder heb ik ervaring op gedaan bij onder andere FC Eindhoven jeugdvoetbal en FC Eindhoven zaalvoetbal. Daarnaast ben ik sinds 2018 aangesteld als fysiek trainer bij de basketbal Academy Heroes Den Bosch. Binnen het SMC houd ik mij vooral bezig met alledaagse en sport-gerelateerde klachten. Ik ben onder andere aangesloten als fysiotherapeut bij de Basketbal Acedemy Den Bosch, RKVV Emplina en Crossfit Duketown.

Zelf ben ik binnen de sport ook actief. Ik voetbal in de selectie van VVAlem 1, waarbij ik in de jeugd verschillende stages heb mogen lopen bij de jeugdselectie elftallen van de KNVB. Zodoende geef ik ook voetbaltrainingen aan de jeugdelftallen.

Het samenwerken met verschillende disciplines en de korte lijn met specialisten en collega fysiotherapeuten maakt dit een unieke plek om te werken.

 


Locatie:
Sport Medisch Centrum JBZ

Terug naar overzicht