Thim van Schijndel

Thim van Schijndel manueel therapeut sportfysiotherapeut

Functie: Fysiotherapeut, MSc Musculoskeletale Revalidatie; Orthopedisch Manueeltherapeut en Sportfysiotherapeut

Aandachtsgebieden:

♦  (Sport)revalidatie na operaties

♦  Rug-, nek-, knie-, en enkelaandoeningen

♦  Echografie

♦  Shockwave therapie

♦  Fysiotherapeut CTO Zuid – Gymnastische sporten

♦  Fysiotherapeut Basketball Academy Den Bosch

♦  Lid Knienetwerk Oost-Brabant


Sinds 2011 ben ik werkzaam bij Fysiom Fysiotherapie, locatie SMC JBZ als algemeen fysiotherapeut. Voorafgaand aan mijn opleiding fysiotherapie, heb ik het CIOS gedaan te Arnhem, daar heb ik ook het vak sportmassage van het NGS gevolgd. Dit heeft mijn interesse voor anatomie en fysiologie gewekt. De bachelor opleiding tot fysiotherapeut heb ik in Nijmegen gevolgd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Vervolgens ben ik in september 2014 begonnen met een master opleiding Musculoskeletale Revalidatie, dit omvat zowel de specialisaties manueeltherapie, sportfysiotherapie en orofaciaal therapie. De master opleiding met uitstroomrichting orthopedisch manueeltherapeut heb ik 2017 afgerond, waarna ik een extra jaar sportfysiotherapie ben gaan volgen. Met beide diploma’s kan ik mezelf uiteindelijk registreren als manueeltherapeut en sportfysiotherapeut.

 

Mijn aandacht gaat op het SMC uit naar sportgerelateerde klachten, knie- en enkelblessures, wervelkolomaandoeningen en revalidatie na (orthopedische) operaties.

 

Sinds juni 2017 ben ik verbonden aan het Centrum voor Topsport en Opleiding (CTO Zuid) en begeleid ik samen met mijn collega Maarten Hulshof topsporters in de turnsport, zij maken gebruik van de faciliteiten van Flik-Flak. In het verleden heb ik tevens lesgegeven in turnen en trampoline springen. Het is gunstig dat het SMC nauw aan Flik-Flak verbonden is, zo kan ik de situatie van de betreffende sporter vanuit fysiotherapeutische en gymnastische kant bekijken.

 

Ik probeer mezelf fit te houden door een aantal keer per week hard te lopen voordat ik aan mijn spreekuur begin, daarnaast ben ik groot voorstander van functionele bodyweight training en beoefen ik dat zelf graag. Mijn sportverleden bestaat uit meerdere sporten, maar hoofdzakelijk trampoline springen. Dit heb ik ongeveer 7 jaar bij sportclub Flik-Flak gedaan, waarvan enkele jaren op nationaal niveau, gecombineerd met enkele internationale wedstrijden.

 

Naast mijn werk op het SMC vind ik het leuk om les te geven, dit heb ik gedaan op de opleiding fysiotherapie te Nijmegen en op de sportacademie KW1C te Den Bosch heb ik het specialisatievak sportmassage enkele jaren verzorgt.

 

Aangesloten bij Knienetwerk Noord-Oost Brabant

Locatie:
Sport Medisch Centrum JBZ

Big-nummer:
89914584804

Terug naar overzicht