Fysiotherapie

Wat is het?

Een fysiotherapeut onderzoekt en behandelt de patient met klachten. Daarin stellen wij een behandelplan op, mogelijk multi-disciplinair afhankelijk van het klachtenbeeld. Het kan dus voorkomen dat u meerdere behandelaars heeft om zodoende te komen tot een behandeling op maat.

Fysiotherapie binnen Fysiom wordt verzorgd vanuit een groot (para)medisch netwerk. Denk hierbij aan een sportarts, orthopeed, manueel therapeut, diëtist, sportpsycholoog of osteopaat.

Daarnaast zijn wij lid van verschillende netwerken om op deze wijze te komen tot de meest optimale zorg, namelijk Chronisch Zorgnet, FC kruisband, Knienetwerk Brabant en Schoudernetwerk Zuid-Oost Nederland.

Wanneer Fysiotherapie?

Een fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van spier en gewrichtspijn.

Daarnaast kan een fysiotherapeut helpen bij meer of beter te gaan bewegen. Bijvoorbeeld bij:

  • Artrose / degeneratieve klachten
  • Pijn bij bewegen
  • Vermoeidheid en conditionele problemen tijdens het sporten/bewegen
  • Chronische aandoeningen zoals; hart- en longrevalidatie en neurologische aandoeningen
  • Preventief optrainen enkel en /of knie stabiliteit in verband met een wandeltocht of wintersport
fysiom Fysiotherapie

Werkwijze Fysiotherapie

Onderzoek van de gewrichten, spieren en pezen wordt gecombineerd met een beweeganalyse. Aan de hand van deze analyse wordt samen met u een concreet behandeldoel bepaald.

Doelstellingen kunnen bijvoorbeeld zijn:

“Ik wil 60 min kunnen lopen”

“Ik wil kunnen stofzuigen zonder klachten aan mijn rug”

“Ik wil weer 20km kunnen fietsen”

 

Door middel van een persoonlijk behandelplan op maat dat bestaat uit hands on en off behandelingen wordt gewerkt aan het bereiken van uw persoonlijke doelstellingen.

 

Voor een afspraak kun je terecht bij:

Alle collega's van Fysiom Fysiotherapie

 

Locatie

Sport Medisch Centrum

Hoofdlocatie SMC JBZ
Marathonloop 9
5235 AA ‘s-Hertogenbosch

073-553 35 53 (receptie SMC)
06-19 63 17 70 (FysioFoon SMC)

Het Sport Medisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is het sportcentrum in Den Bosch en omgeving, het huist verschillende specialisten op het gebied van (sport)orthopedie, sportgeneeskunde, osteopathie en (sport)fysiotherapie. Door de nauwe samenwerking binnen een multidisciplinair team van specialisten, zorgt het SMC JBZ voor complete zorg binnen het sportsegment. Onze praktijkruimte is gevestigd binnen de sportcomplex “De Plek”, op de eerste etage.

Locatie

Sportiom

Victorialaan 10
5213 JE ‘s-Hertogenbosch

073-553 35 53 (receptie SMC)
06-23 56 61 39 (FysioFoon Sportiom)

Het Sportiom in Den Bosch heeft een breed sportaanbod en beschikt over veel sportfaciliteiten waaronder een compleet uitgeruste fitnesszaal, een gymzaal en een zwembad. Onze praktijkruimte in het Sportiom is gevestigd bij de Fitnessclub. U kunt zich melden aan de balie van het fitnesscentrum.