Kinderfysiotherapie

Binnen Fysiom

Kinderen kunnen bij ons de praktijk bij alle collega's terecht maar als het om groei of ontwikkelingsproblemen gaat dan is de kinderfysiotherapeut de beste optie. 

Onze kinderfysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van jonge sporters. Jonge sporters hebben vaak een andere blessures dan volwassenen omdat zij nog volop in de groei zijn. 

Als een kind met plezier kan sporten is dat heel fijn om te zien, daarnaast is het natuurlijk enorm belangrijk voor zowel lichaam als geest. Het is ons doel om te zorgen dat een kind niet hoeft te stoppen met sporten vanwege blessures of klachten. Sporten en bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling en we helpen kinderen graag om te genieten van de sport die ze willen uitvoeren. 
Kinderfysiotherapeuten hebben een goede kijk op de motoriek en het bewegen van een kind. Ze zijn opgeleid om te kijken naar problemen die een kind zou kunnen hebben die gerelateerd zijn aan de groei of ontwikkeling. 
De behandeling moet naast effectief ook leuk zijn, het is belangrijk om te zorgen dat er met plezier gewerkt wordt aan het herstel. 

Door samen te werken met het kind, de ouders, coaches of bijvoorbeeld een leerkracht krijg je het beste resultaat! 

 

Wanneer Kinderfysiotherapie?

Je komt bij de kinderfysiotherapeut als je problemen hebt met het bewegen, of deze verwacht te krijgen. Dit kan opgemerkt worden door het kind zelf, de ouders, een leerkracht of coach maar ook door een arts zoals een kinderarts of bij de GGD. Je kunt met of zonder verwijzing naar de kinderfysiotherapeut.

Problemen die vaak gezien worden door onze kinderfysiotherapeut;

  • (Top)sporters met blessures
  • Pijnklachten van spieren en gewrichten
  • Vermoeidheids- en conditieproblemen
  • Baby’s met een voorkeurshouding of problemen in het bewegen
fysiom Kinderfysiotherapie

Werkwijze Kinderfysiotherapie

In overleg met het kind en de ouders wordt een behandelplan opgesteld. We gaan dan samen aan het werkt met jouw persoonlijke doelstellingen.

Vaak bestaat de behandeling uit oefentherapie; training gericht op kracht/lenigheid/conditie of motoriek. Dit kan worden aangevuld met andere therapieën zoals taping, bracing of mobilisaties.


Voor een afspraak kun je terecht bij Bart van Dinther

Locatie

Sport Medisch Centrum

Hoofdlocatie SMC JBZ
Marathonloop 9
5235 AA ‘s-Hertogenbosch

073-553 35 53 (receptie SMC)
06-19 63 17 70 (na 17.00)

Locatie

Sportiom

Victorialaan 10
5213 JE ‘s-Hertogenbosch

073-553 35 53 (receptie SMC)
06-19 63 17 70 (na 17.00)

Locatie

De Meet

Het Zuiderkruis 23A
5215 MV ‘s-Hertogenbosch

073-553 35 53 (secretariaat)
06-19 63 17 70 (na 17.00)