Kinderfysiotherapie

Wat is het?

De kinderfysiotherapeut is dé specialist op het gebied van bewegen en de motorische ontwikkeling bij kinderen van 0-18 jaar. We werken op basis van kennis over de ontwikkeling van kinderen en de daarbij horende klachten.

Als kinderfysiotherapeut handel je op een leeftijdsadequate manier zodat je inspeelt op de beleving van het kind. Naast de ouders is het belangrijk om ook met de omgeving van het kind, leerkrachten, coaches of een kinderdagverblijf, samen te werken. Door een goede afstemming bereiken we vaak het beste resultaat.

Wanneer Kinderfysiotherapie?

Je komt bij de kinderfysiotherapeut als je problemen hebt met het bewegen, of deze verwacht te krijgen. Dit kan opgemerkt worden door het kind zelf, de ouders, een leerkracht of coach maar ook door een arts zoals een kinderarts of bij de GGD. Je kunt met of zonder verwijzing naar de kinderfysiotherapeut.

Vaak geziene problemen door onze kinderfysiotherapeut;

  • (Top)sporters met blessures
  • Pijnklachten van spieren en gewrichten
  • Motorische problemen in grove of fijne motoriek
  • Vermoeidheids- en conditieproblemen
  • Baby’s met een voorkeurshouding of overstrekken
fysiom Kinderfysiotherapie

Werkwijze Kinderfysiotherapie

In overleg met het kind en de ouders wordt een behandelplan opgesteld. We gaan dan samen werken aan persoonlijke doelstellingen.

Doelstellingen kunnen bijvoorbeeld zijn, “Zonder pijn in de knieën kunnen dansen“Volledig kunnen meedoen met de gymles na mijn enkelblessure

Vaak bestaat de behandeling uit oefentherapie; training gericht op kracht/lenigheid/conditie of motoriek. Dit kan worden aangevuld met andere therapieën zoals taping, bracing of mobilisaties. Voor een afspraak kun je terecht bij: Bart van Dinther

Locatie

Sport Medisch Centrum

Hoofdlocatie SMC JBZ
Marathonloop 9
5235 AA ‘s-Hertogenbosch

073-553 35 53 (receptie SMC)
06-19 63 17 70 (FysioFoon SMC)

Het Sport Medisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is het sportcentrum in Den Bosch en omgeving, het huist verschillende specialisten op het gebied van (sport)orthopedie, sportgeneeskunde, osteopathie en (sport)fysiotherapie. Door de nauwe samenwerking binnen een multidisciplinair team van specialisten, zorgt het SMC JBZ voor complete zorg binnen het sportsegment. Onze praktijkruimte is gevestigd binnen de sportcomplex “De Plek”, op de eerste etage.

Locatie

Sportiom

Victorialaan 10
5213 JE ‘s-Hertogenbosch

073-553 35 53 (receptie SMC)
06-23 56 61 39 (FysioFoon Sportiom)

Het Sportiom in Den Bosch heeft een breed sportaanbod en beschikt over veel sportfaciliteiten waaronder een compleet uitgeruste fitnesszaal, een gymzaal en een zwembad. Onze praktijkruimte in het Sportiom is gevestigd bij de Fitnessclub. U kunt zich melden aan de balie van het fitnesscentrum.