Manueeltherapie

Wat is het?

De manueeltherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die zich richt op de behandeling van mensen met klachten in het beweegapparaat, in het bijzonder wervelkolomaandoeningen. Het onderzoek richt zich op pijnklachten en bewegingsbeperkingen in gewrichten.

De manueeltherapeut maakt gebruikt van behandeltechnieken zoals mobilisaties en manipulaties waarbij hij de beweeglijkheid van verschillende structuren in het lichaam verbetert. Een groot onderdeel van manuele therapie is tevens informatievoorziening en het bevorderen van gezond beweeggedrag.

Wanneer Manueeltherapie ?

Manueeltherapie kan worden ingezet bij verschillende klachten. De manueeltherapeut onderscheidt zich van de reguliere fysiotherapeut op het gebied van wervelkolomklachten. Ervaar je  pijn en/of stijfheid in de rug, nek, schouders of heupen? Wellicht kan de manueeltherapeut meer inzicht geven in deze klachten en helpen.

Vaak geziene problemen door onze manueeltherapeuten;

  • Wervelkolomklachten
  • Schouder/heupklachten
  • Stijfheid in gewrichten
  • Hoofdpijn

 

fysiom Manueeltherapie

Werkwijze Manueeltherapie

Bij de eerste afspraak gaan we eerst een aantal vragen stellen om inzicht te krijgen in de klachten en je doelstellingen. Aan de hand van dit gesprek wordt een nauwkeurig onderzoek uitgevoerd om de aard van de klachten beter te kunnen bepalen. Wanneer manuele therapie geïndiceerd is, kiezen we voor de meest geschikte behandeling.

Vaak bestaat de behandeling uit mobilisaties of manipulaties in combinatie met oefentherapie en informeren/adviseren.

Voor een afspraak kun je terecht bij Rob Bello en Thim van Schijndel.

Locatie

Sport Medisch Centrum

Hoofdlocatie SMC JBZ
Marathonloop 9
5235 AA ‘s-Hertogenbosch

073-553 35 53 (receptie SMC)
06-19 63 17 70 (FysioFoon SMC)

Het Sport Medisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is het sportcentrum in Den Bosch en omgeving, het huist verschillende specialisten op het gebied van (sport)orthopedie, sportgeneeskunde, osteopathie en (sport)fysiotherapie. Door de nauwe samenwerking binnen een multidisciplinair team van specialisten, zorgt het SMC JBZ voor complete zorg binnen het sportsegment. Onze praktijkruimte is gevestigd binnen de sportcomplex “De Plek”, op de eerste etage.

Locatie

Sportiom

Victorialaan 10
5213 JE ‘s-Hertogenbosch

073-553 35 53 (receptie SMC)
06-23 56 61 39 (FysioFoon Sportiom)

Het Sportiom in Den Bosch heeft een breed sportaanbod en beschikt over veel sportfaciliteiten waaronder een compleet uitgeruste fitnesszaal, een gymzaal en een zwembad. Onze praktijkruimte in het Sportiom is gevestigd bij de Fitnessclub. U kunt zich melden aan de balie van het fitnesscentrum.