Sportfysiotherapie

Wat is het?

Een sportfysiotherapeut onderzoekt en behandelt de geblesseerde (top)sporter. Wij zijn van grote waarde bij de begeleiding van sporters en verenigingen, we begeleiden hen onder andere bij krachttraining, looptraining of bij het opstellen van trainingsschema’s. Naast sporters begeleid de sportfysiotherapeut ook ouderen en kinderen in allerlei verschillende revalidatietrajecten binnen de “chronische” zorg.

Sportfysiotherapie binnen Fysiom wordt verzorgd vanuit een groot (para)medisch netwerk. Denk aan een sportarts, orthopeed, manueel therapeut, diëtist, sportpsycholoog of osteopaat.

Wanneer Sportfysiotherapie?

Een sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen en voorkomen van sport gerelateerde blessures.

Daarnaast kan een sportfysiotherapeut inactieve mensen en / of chronisch zieken helpen meer of beter te gaan bewegen. Bijvoorbeeld:

  • (Top)sporters met blessures
  • Acute sportblessures (heup, knie, enkel, schouder, elleboog, pols, wervelkolom)
  • Vermoeidheid en conditionele problemen tijdens het sporten/bewegen
  • Chronische aandoeningen zoals; hart- en longrevalidatie en neurologische aandoeningen
  • Voorste kruisbandrevalidatie
  • Preventief optrainen enkel en /of knie stabiliteit in verband met een wandeltocht of wintersport
fysiom Sportfysiotherapie

Werkwijze Sportfysiotherapie

Onderzoek van de gewrichten, spieren en pezen wordt gecombineerd met een beweeg- en sportanalyse. Aan de hand van deze analyse wordt samen met u een concreet behandeldoel bepaald.

Doelstellingen kunnen bijvoorbeeld zijn:

“Ik wil een hele marathon kunnen lopen”

“Zonder enkelklachten weer een wedstrijd kunnen basketballen”

“Ik wil weer 20km kunnen fietsen”

 

Door middel van een persoonlijk trainingsprogramma dat bijvoorbeeld kan bestaan uit kracht-, loop- of sprongtraining wordt gewerkt aan het bereiken van uw persoonlijke doelstellingen.

De sportfysiotherapeut werkt samen met artsen, manueel therapeuten, osteopaten, podotherapeuten, diëtisten, psychologen en heeft goede contacten met de sportverenigingen.

 

Voor een afspraak kun je terecht bij:

Maarten Hulshof

Cas van de Wiel

Thim van Schijndel

Maaike Rouppe van der Voort-van de Laak

Rik van Waes

Locatie

Sport Medisch Centrum

Hoofdlocatie SMC JBZ
Marathonloop 9
5235 AA ‘s-Hertogenbosch

073-553 35 53 (receptie SMC)
06-19 63 17 70 (FysioFoon SMC)

Het Sport Medisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is het sportcentrum in Den Bosch en omgeving, het huist verschillende specialisten op het gebied van (sport)orthopedie, sportgeneeskunde, osteopathie en (sport)fysiotherapie. Door de nauwe samenwerking binnen een multidisciplinair team van specialisten, zorgt het SMC JBZ voor complete zorg binnen het sportsegment. Onze praktijkruimte is gevestigd binnen de sportcomplex “De Plek”, op de eerste etage.

Locatie

Sportiom

Victorialaan 10
5213 JE ‘s-Hertogenbosch

073-553 35 53 (receptie SMC)
06-23 56 61 39 (FysioFoon Sportiom)

Het Sportiom in Den Bosch heeft een breed sportaanbod en beschikt over veel sportfaciliteiten waaronder een compleet uitgeruste fitnesszaal, een gymzaal en een zwembad. Onze praktijkruimte in het Sportiom is gevestigd bij de Fitnessclub. U kunt zich melden aan de balie van het fitnesscentrum.